Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi (ben hafif iri kıyım kullandım)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un (un ölçüsü değişkenlik gösterebilir)

200 ml lik bardak kullandım

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.
  3. İyice yoğurulan hamura kurabiye hali verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırında 15-20 dk dan fazla bekletmeyin.
  6. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.
  7. Ağızda dağılan, helva tadında, çok lezzetli bir kurabiye katiyen denemenizi tavsiye deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.

Not:şekil verirken zorlanmanız olağan pişince çatladığı için sorun olmayacaktır.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Kurabiye
Raventli Tart
Bülbül Yuvası
Çikolatalı Damat Pastası
Hoşberim (Cızbızz)
Pastane Usulü Supangle
Hdabla | © 2025 |