Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi (ben hafif iri kıyım kullandım)
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı un (un ölçüsü değişkenlik gösterebilir)
200 ml lik bardak kullandım
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.
- İyice yoğurulan hamura kurabiye hali verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim.
- Fırında 15-20 dk dan fazla bekletmeyin.
- Tamamen soğumadan tepsiden almayın.
- Ağızda dağılan, helva tadında, çok lezzetli bir kurabiye katiyen denemenizi tavsiye deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.
Not:şekil verirken zorlanmanız olağan pişince çatladığı için sorun olmayacaktır.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




