Tahinli Kek

Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı şeker

Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
  2. Ardından üzerine sıvı materyalleri ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Fındık hariç kuru materyalleri tekrar karıştıralım.
  4. En son fındıklar ek edip spatula ile karıştıralım ,yağladığımız borcama keki boşaltıp her yerine gelecek formda dağıtalım .
  5. Üzerine dökmek için tahin ve şekeri karıştırıp kekin üzerine eşit bir formda kaşıkla döküp yavaşça üstünden karıştıralım.
  6. Kekin üzerine son fındıklar serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında denetimli bir formda pişirelim pişen keke kürdanla denetim edip çıkaralım afiyet olsun.

Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kabak Tatlısı
Muffin (Kabarması Garanti, Tam Tutan Tarif)
Havuç Salatası
Balkabaklı Magnolia (Videolu)
Spoonfull
Kayseri Ketesi
Hdabla | © 2025 |