Tahinli İrmik Helvası

Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 1 su bardağı şeker (biraz baskın şeker seviyorsanız çeyrek bardak daha katabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Diğer materyaller için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un

En son piştikten sonra;

  • Yarım çay bardağı tahin

Tahinli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet için şeker sütü ve suyu karıştıralım. Şeker erisin beklesin.
  2. Yağları tencereye alalım erisin.
  3. İrmiği ve unu ekleyip rengi dönene kadar karıştırıp kavuralım istediğiniz renge gelince şerbeti dökelim, sıçrayabilir dikkat edelim ve bu esnada daima karıştıralım.
  4. Sürekli karıştırmak en hoşu karıştırmayınca altı tutabilir.
  5. Orta ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  6. En son tahini ekleyip bikaç kere daha alt üst edelim.
  7. Altını kapatalım istediğiniz formu verip servis edelim.

Tahinli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokantaların Vazgeçemediği Meşhur Mercimek Çorbası
Sucuklu Spagetti
Maraş Usulü Kuru Dolma
Pişi (Patates Farkıyla)
Brokoli Salatası
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Hdabla | © 2025 |