Tahin Pare Tarifi

Tahin Pare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 – 2 su bardağı un (kontrolü ekleyin )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz iri dövülmüş

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Tahin Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım;Su ve şekeri bir tencereye alalım ve kaynatalım kaynamaya başladığında limon ekleyip ve 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
  2. Hamur için ;Un ve ceviz hariç öteki tüm materyalleri bir yoğurma kabına alalım ve güzelce elimizde karıştıralım.
  3. Daha sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim bir kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ve elle yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  4. Daha sonra hamurumuz hazır dediğimiz vakit cevizimizi ekleyip tekrar yoğuralım ve ceviz büyüklüğüne kesimler alarak elimize yuvarlayalım .
  5. Yağlanmış tepsiye dizelim.
  6. Hepsini dizdikten sonra kürdan yardımı ile üzerlerini çizikler atalım evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlımız piştikten sonra 5 dakika tatlımızın sıcaklığının çıkmasını bekleyelim daha sonra soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirelim, şerbetini çektikten sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. 🙏.

Tahin Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nar Ekşili Salata
Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)
Kadayıflı Muhallebi
Ali Nazik Tarifi
Elmalı Kurabiye
Islak Kek Derdine Son Kendiliğinden Islak Gibi Nemli Browni Kek
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.