Tahin Pare Tarifi

Tahin Pare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1.5 – 2 su bardağı un (kontrolü ekleyin )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz iri dövülmüş
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Tahin Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım;Su ve şekeri bir tencereye alalım ve kaynatalım kaynamaya başladığında limon ekleyip ve 5 dakika daha kaynatalım ve soğuması için kenara alalım.
- Hamur için ;Un ve ceviz hariç öteki tüm materyalleri bir yoğurma kabına alalım ve güzelce elimizde karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu denetimli bir biçimde ekleyelim bir kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ve elle yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Daha sonra hamurumuz hazır dediğimiz vakit cevizimizi ekleyip tekrar yoğuralım ve ceviz büyüklüğüne kesimler alarak elimize yuvarlayalım .
- Yağlanmış tepsiye dizelim.
- Hepsini dizdikten sonra kürdan yardımı ile üzerlerini çizikler atalım evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız piştikten sonra 5 dakika tatlımızın sıcaklığının çıkmasını bekleyelim daha sonra soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirelim, şerbetini çektikten sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. 🙏.
Tahin Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





