Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma

Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet dolma biber
  • 12 yemek kaşığı pirinç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek demet dereotu
  • Nane
  • Maydanoz (saplarını koparın atmayın)
  • 2 küp şeker

Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuralım ,üzerine pirinç ve domatesleri ekleyelim.
  2. 2 tıp çevirdikten sonra baharatları ve 1 bardak su ekleyip kısık ateşte hafif pişirelim.
  3. Pişen harca nane,dereotu, maydanoz ekleyip karıştıralım.
  4. Tencereye yeşillik saplarını ve yağı koyalım.
  5. Üzerine dolmalık biberleri yerleştirip ocağın altını açalım( içi dolmamış olarak) biraz kızarttıktan sonra harcımızı ekleyip suyunu verip pişirelim afiyet olsun.

Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası
Bebeklere Kıymalı Kabak Yemeği
Fırında Tavuk Sote
Beyti Kebap
Lokum Tadında Armavut Ciğeri
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |