Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun)

Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri robottan geçirip bir kaba alın.
  2. İçerisine geri kalan materyalleri ilçe edip yoğurun.
  3. Ilık su ve süte zeytinyağ ile unu ekleyip yoğurun. (unu denetimli ekleyin hamur sert olmayacak )  12 adet bezeye bölüp hamuru merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  4. İçerisine harcı ekleyip evvelce ısıtılmış maximum derece fırının en alt tabanına aksi yerleştirilmiş tepsiye lahmacunu koyun.
  5. 3-4 dk pişirip fırından alın. Etsiz lahmacunlarınız hazır.

Tablacı Lahmacunu (Kıymasız Lahmacun, Vegan Lahmacun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ayarında Kısır
Çikolatalı Poğaça
Kramsantili Kurabiye
Çikolatalı Açma Tarifi (Tam Ölçülü)
Pirinç Pilavı
Islama Köfte
Hdabla | © 2025 |