Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi
Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 su bardağı kırık ceviz
- Tereyağ
- Zeytin yağı
- Tuz
Süsleme için ;
- Tercihen kekik ya da dereotu
Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberlerimizi üzerinde bir delik açarak 200 derece fırında bir hoş fırınlayalım.
- Pişen biberlerimiz soğuduktan sonra kabuklarını soyalım.
- Kalın dilimlere bölelim.
- Suyunu çekmesi için tavamiza alalım.
- 1-2 dakika sonra tereyağ ve cevizimizi ekleyelim.
- 3-4 dakika hoş nazikçe kavuralım. Çok pişirmeyelim. Biberlerimiz ezilmesin.
- Ayrı bir kaba süzmemizi alalım.
- Soğuk su ile süzmemizi inceltelim.
- Biber harcımızı süzme ile buluşturalım.
- Üzerine tuz ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Servis tabağımızı zeytin yağı ve dereotu ya da kekik ile süsleyelim.Afiyet olsun. 💕🥰.
Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














