Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi

Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • Tereyağ
  • Zeytin yağı
  • Tuz

Süsleme için ;

  • Tercihen kekik ya da dereotu

Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberlerimizi üzerinde bir delik açarak 200 derece fırında bir hoş fırınlayalım.
  2. Pişen biberlerimiz soğuduktan sonra kabuklarını soyalım.
  3. Kalın dilimlere bölelim.
  4. Suyunu çekmesi için tavamiza alalım.
  5. 1-2 dakika sonra tereyağ ve cevizimizi ekleyelim.
  6. 3-4 dakika hoş nazikçe kavuralım. Çok pişirmeyelim. Biberlerimiz ezilmesin.
  7. Ayrı bir kaba süzmemizi alalım.
  8. Soğuk su ile süzmemizi inceltelim.
  9. Biber harcımızı süzme ile buluşturalım.
  10. Üzerine tuz ekleyerek güzelce karıştıralım.
  11. Servis tabağımızı zeytin yağı ve dereotu ya da kekik ile süsleyelim.Afiyet olsun. 💕🥰.

Süzme Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Mantar Kurabiye (Videolu)
Pastane Usulü Magnolia (Videolu)
Şam Tatlısı
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça
Fırında Nefis Tavuk
Beyti Kebap
Hdabla | © 2025 |