Sütsüz Yoğurtsuz Mis Gibi Karaköy Poğaça

Sütsüz Yoğurtsuz Mis Üzere Karaköy Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su (eli yaklayacak ısıda ne çok sıcak nede soğuk olmalı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı + 3 yemek kaşığı elenmiş un

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurtası

Sütsüz Yoğurtsuz Mis Üzere Karaköy Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına maya, tuz ve şekeri alın. 1 bardak ılık suyu ekleyip karıştırın. 5 dakika kadar bu halde bekletin.
  2. Süre sonunda kalan 1 bardak suyu ve yağı ek edin daha sonra unu azar azar ek edip yoğurmaya başlayın.
  3. Poğaçaların puf puf olabilmesi için hamur çok yumuşak lakin ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklemesi yapın, daha fazlasını eklemeyin.
  4. Hamur başta hafif ele yapışıyor üzere olacak lakin yağlı bir hamur olduğundan yoğurdukca kendini toplayacaktır.
  5. Sonrasında üzerini hava almayacak biçimde streç sinema yada bir poşet ile örtün 👉ben kısa müddette mayalanması hamurun bulunduğu kabı içinde sıcak su olan bir tencereye oturtuyorum ve 20 dakika içinde iki katı kabarıp mayalanıyor.
  6. Ben bu formda yaptım siz istersiniz hamurunuzu sıcak bir ortam 1 saat mayalanmasını bekleyebilirsiniz ,nasıl yapmak isterseniz ikisinden birebir sonucu alırsınız.
  7. Mayanlanma süreci bitince hamuru biraz yoğurup havasını alın ,sonra yumurta büyüklüğünde modüller alın yahut size kolaylık olsun diye hamuru 12 eşit kesime bölün. 1 parçayı alıp avuç içerisinde yuvarlayın, üzerine tekrar yuvarlayın.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yana yana sıralayın. Vaktiniz varsa fırına vermeden tepside 5-10 dakika bekletin yoksa hiç sorun değil.
  9. Üzerlerine yumurta sarısını sürün, çatal ile artı biçiminde çizin, evvelden ısıtılmış fansız 180 dereceli fırında 25-30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirin.

Not. 1. Un ölçüsü farklılık gösterebilir her unun su tutma özelliği farklıdır.

Not. 2. Fırın ısısı farklılık gösterebilir siz kendi fırınınızın durumuna nazaran altı üstü kızarıncaya pişirin.

Not. Sade olarakta yapabilirsiniz.

Not. Bu materyallerden 12 adet poğaça elde ettim.

Not. İnstant maya yerine yarım paket yaş maya yada 2 yemek kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz.

Sütsüz Yoğurtsuz Mis Üzere Karaköy Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Mayasız Sebzeli Poğaça
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Islama Köfte
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet