Sütsüz Açma Tarifi

Sütsüz Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 yemek kaşığı şeker

Arasına sürmek için;

  • Tereyağı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker

Sütsüz Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce 2 su bardağı ılık suyla kuru mayayı karıştıralım 5 dk aktifleşsin bekleyelim.
  2. 5 dk sonra üzerine 4 su bardağı unu, tuzu, kalan 2 yemek kaşığı şekeri ekleyelim, ortasında sıvı yağ koyup, kaşıkla karıştıralım kalan 1.5 su bardağı unla biraz yoğuralım üzerini kapatıp 1 saat bekleyelim mayalansın.
  3. Mayalanan hamuru yoğurup havasını alıp 14 eşit kesime bölüp unla açıp içine minik tereyağını koyup, rulo üzere saralım 2 ruloyu yan yana getirip dolayalım ortadan kesip 2 açma elde edip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. Ayrı kasede yumurta sarısı ve şekeri çırpalım üzerlerine sürelim.
  5. 200 derece fırında 25 dk denetimli üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsunnnnn🫠🫶🏻 not: piştikten sonra 15 dk üzerini kapatıp dinlendirelim yumuşak olur o denli.

Sütsüz Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ceviz Kurabiye
Antep Fıstıklı Trileçe
Dereotulu Soslu Somon Balığı
1 Adet Portakal İle Mis Kokulu Kek Tarifi
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Sebzeli Kaşarlı Omlet
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet