Sütsüz Açma Tarifi

Sütsüz Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 5.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 yemek kaşığı şeker
Arasına sürmek için;
- Tereyağı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
Sütsüz Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce 2 su bardağı ılık suyla kuru mayayı karıştıralım 5 dk aktifleşsin bekleyelim.
- 5 dk sonra üzerine 4 su bardağı unu, tuzu, kalan 2 yemek kaşığı şekeri ekleyelim, ortasında sıvı yağ koyup, kaşıkla karıştıralım kalan 1.5 su bardağı unla biraz yoğuralım üzerini kapatıp 1 saat bekleyelim mayalansın.
- Mayalanan hamuru yoğurup havasını alıp 14 eşit kesime bölüp unla açıp içine minik tereyağını koyup, rulo üzere saralım 2 ruloyu yan yana getirip dolayalım ortadan kesip 2 açma elde edip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Ayrı kasede yumurta sarısı ve şekeri çırpalım üzerlerine sürelim.
- 200 derece fırında 25 dk denetimli üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsunnnnn🫠🫶🏻 not: piştikten sonra 15 dk üzerini kapatıp dinlendirelim yumuşak olur o denli.
Sütsüz Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








