Sütlü Un Helvası

Sütlü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 orta uzunluk kase şeker
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
- Fındık parçası
- Ceviz
- Orman meyveleri
Sütlü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlıyoruz, süt, su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.Kenara alıyoruz .
- Ardından tereyağı ve sıvı yağı geniş tavaya alıyoruz .
- Yağ eridiğinde üzerine unu ek ediyoruz kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz .
- Rengi dönünce şerbeti ek ediyoruz ,ocağın altını açalım, bu etapta şerbeti süratlice çeksin şerbeti çekene kadar süratli bir formda karıştıyoruz .
- Sonrasında ocaktan alıyoruz istediğin bir kaba boşaltın helvayı ve üzerini süsleyin servise hazır.
Ayrıntılı ve görüntülü tanımı yotube kanalımda ınstagram hesabım esra’nın lezzetli mutfağı şimdiden deneyen herkese afiyet olsun sevgiler ☺️.
Sütlü Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

