Sütlü Tart

Sütlü Tart Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağ
Muhallebi için:
- 700 ml süt
- 400 gram ağırlaştırılmış süt (ya da bunun yerine 300 ml süt+1 su bardağı toz şeker)
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 50 gram mısır nişastası (2 tepeleme yemek kaşığı)
- 50 ml su (yarım kahve fincanı)
- 1 tutam tuz
Üzerine serpmek için:
- Toz tarçın
Sütlü Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle taban için bisküviyi rondoda çekiyoruz. Bir kaba alıyoruz ve tereyağını tavada eriterek bisküvilerin üzerine döküyoruz. Birbirine yedirene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı ayarladıktan sonra hazırladığımız bisküvi karışımını kalıbın tabanına bastırarak sıkıştırıyoruz. Hazırladığımız tabanı krema hazır olana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
- Krema için; küçük uzunluk bir derin tencereye sütü ek ediyoruz. Üzerine ağırlaştırılmış sütü ve vanilyayı ekleyerek homojen olana kadar çırpıcı ile karıştırıyoruz. (yoğunlaştırılmış sütü büyük marketlerde bulabileceğiniz üzere konutta kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İnternette bunun tanımları de var. Ağırlaştırılmış süt kremaya farklı bir lezzet katar lakin onun yerine 300 ml süt ve 1 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz)
- Tencereyi ocağa alıyoruz ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz. O kısık ateşte ısınırken yumurtaların beyazını ve sarısını ayırarak farklı kaplara koyuyoruz. Beyazını mikser ile köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sarısına ise nişasta, su ve tuzu ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Kaynama noktasına gelen süte evvel çırptığımız yumurta sarısını ekleyip bir hoş karıştırıyoruz. Burada süt ağırlaşacak ve krema kıvamında olacak.
- Onun akabinde yumurta beyazını da kremaya ekleyip homojen olana kadar kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı sıcakken kalıbımıza döküyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine tarçın serpip buzdolabında bir süre dinlendirip afiyetle yiyoruz ☺️.
Not:Daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın 🥰
Sütlü Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






