Sütlü Revani
Sütlü Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
Sütlü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- İrmik ,un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız borcamın içine dökelim.
- 180 derece denetimli bir biçimde kızarana kadar pişirelim.
- Üzerini çatala aralıklı olarak delelim.
- Sıcağı çıkınca hazırladığımız şerbeti kaynatmayalım şeker eriyene kadar karıştıralım ve kekizin üzerine dökelim.
- Şerbetini çekince hazırr.Afıyet olsun.
Sütlü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







