Sütlü Mısır Çorbası
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 kutu konserve mısır
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1. Un ve tereyağı kokusu çıkana kadar kavrulur. Bu etapta daima karıştıralım ki unumuz yanmasın.
- Kavrulan una süt ve su eklenir (ikisi de olağan olacak ısıtmaya gerek yok) kaynayana kadar karıştırılır.
- Çorbamız kaynayınca konserve mısır da ek edilir ve karıştırılır.
- Ardından tuz da eklenerek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İnce ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Üzeri için bir tavada tereyağ eritilir ve toz biber de eklenerek kızdırılır, sos elde edilir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







