Sütlü Mantar Çorbası
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kültür mantarı
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket süt kreması
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 5 yemek kaşık sıvı yağ
- 2 yemek kaşık un
- Çok küçük bir diş sarımsak
- Tuz
- 7 kol dereotu
- 1 kaç damla limon suyu
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarları, düzgünce kağıt havlu yardımıyla silin, akabinde kabuklarını soyun.
- Mantarları yıkamadan ince ince doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağı, tereyağı, ek edin.
- Ardından üzerine un ek ederek birlikte yavaşça kavurun.
- Tencerede kavrulmuş unun üzerine ,soğuk süt,su ,bir kaç damla limon suyu, ek ederek karıştırın.
- Orta ateşte sütün kaynamasını bekleyin.
- Süt kaynamaya başlayınca üzerine,mantar, tuz, bırakın.
- Ardından küçük bir kasenin içine ,süt kreması ve akabinde üzerine, tencerenin içinden bir çömçe sütlü çorba suyu ek ederek birlikte süratlice kramayı karıştırın. Bu süreç kramamız kesilmemesi içindir.
- Mantarlar piştikten sonra el blender yardımıyla çorbayı çırpın. Son olarak ince kıyılmış dereotu ve üzerine karabiber ek ederek, birlikte çorbayı yavaşça çömçe yardımıyla karıştırıp, ocağın altını kapatın.
- Çorbayı servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🪷.
Su bardağı ölçüsü 200ml.
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









