Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye alarak eritelim. Soğanı ekleyerek rengi çıkana kadar pişirelim.
  2. Ardından mantarları ekleyerek, kavurmaya devam edelim.
  3. Mantarlar renk alınca unu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Unun kokusu çıkınca su ve sütü ekleyelim.
  5. Koyulaşan sütlü mantar çorbasına baharatları da ekleyip karıştıralım.
  6. Kaynayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  7. İsteğe nazaran kıyılmış maydanoz ek edip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Dereotlu Poğaça
Dubai Çikolatası Tarifi
Kiş Loren
Elmalı Kek
Patates Püresi Yatağında Kremalı Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |