Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 10-15 adet kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- 3-4 bardak su
- 1 tatlı kaşığından fazla tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi baharatı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 3-4 kısım dereotu
Kıtır ekmek için;
- Yarım baget ekmek
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 çay kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp küçük küçük doğruyoruz, tencereye sıvı yağ ve mantarları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Mantar kavrulunca üzerine su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Başka bir tencerede unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan unu su ile açıyoruz. Sonra kaynayan suyun üzerine unumuzu, baharatlarımızı ve sarımsağımızı ekliyoruz. Üzerine sütü de ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. 5-10 dk kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
- Üzeri için dereotu ve kıtır ekmek hazırladım isteğe nazaran yalnızca birinide tercih edebilirsiniz.
- Kıtır ekmek için baget ekmeği küçük modüllere ayırıyoruz üzerine baharatları, sarımsağı ve sıvı yağı ekleyerek harmanlıyoruz.
- Ben airfryer yardımı ile kızarttım, tavadada tıpkı süreci yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

