Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 10-15 adet kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • 3-4 bardak su
  • 1 tatlı kaşığından fazla tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi baharatı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 3-4 kısım dereotu

Kıtır ekmek için;

  • Yarım baget ekmek
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları yıkayıp küçük küçük doğruyoruz, tencereye sıvı yağ ve mantarları ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Mantar kavrulunca üzerine su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Başka bir tencerede unumuzu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulan unu su ile açıyoruz. Sonra kaynayan suyun üzerine unumuzu, baharatlarımızı ve sarımsağımızı ekliyoruz. Üzerine sütü de ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. 5-10 dk kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
  4. Üzeri için dereotu ve kıtır ekmek hazırladım isteğe nazaran yalnızca birinide tercih edebilirsiniz.
  5. Kıtır ekmek için baget ekmeği küçük modüllere ayırıyoruz üzerine baharatları, sarımsağı ve sıvı yağı ekleyerek harmanlıyoruz.
  6. Ben airfryer yardımı ile kızarttım, tavadada tıpkı süreci yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Fellah Köfte
Pırasa Dolması
Patlıcan Musakka
Ezogelin Çorbası
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet