Sütlü Kız Pastası

Sütlü Kız Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için:
- 400 ml krema
- 2 adet beyaz çikolata
- 3 adet yumurta
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 80 gram tereyağı
Krema için:
- 500 ml krema
- 250 ml süt reçeli
- 250 gram labne peyniri
Böğürtlenli konfi için:
- 250 gram dondurulmuş böğürtlen
- 30 gram şeker
- 10 gram nişasta
- 30 ml su
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Sütlü Kız Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; kaba yumurta ekleyin, ocakta krema ve çikolata eritip biraz soğuduktan sonra yumurtaya ekleyin mikserle çırpın. Un ve kabartma tuzu ekleyin karıştırın. Eritilmiş tereyağı ekleyin karıştırın.
- Silikon matının üzerine yaklaşık 20 cm bir tabağı alıp etrafını kalemle çizin. Bütün hamurlar tıpkı boyut olsun. Benim 11 tane kek hamuru oldu. Her kek hamuru için 2 yemek kaşığı hamuru silikon mata ekleyin düzgünce düzeltin.
- 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Krema için: kremayı kaba alın ve mikserle yeterlice çırpın, kabarsın. Süt reçeli ekleyin çırpmaya devam edin. Labne peyniri ekleyin ve çırpın. Konfi için bir tencereye bütün gereçleri ekleyin 10 dakika karıştırarak pişirin, soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra pastamızı toplayın. Büyük bir bir tabağa hamuru dizin üzerine 2 dolu yemek kaşığı krema koyup güzelce sürün.
- İkinci kat birebir formda. Üçüncü kata da krema sürün üzerine böğürtlen konfi koyup sürün. ( üçe bölün konfiyi) böğürtlenli konfiyi 3. 6. ve 9. kata sürün.
- En son kek hamurundan sonra kremayı üstünde ve pastanın etrafında spatula ile düzgünce düzeltin. Etrafı ve üzeri streçleyip, bir gece buzdolabında bekletin. Sonraki gün streci çıkartın. Hindistan cevizi serpin, dilimleyin.
Sütlü Kız Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













