Sütlü Kek Tarifi

Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Süt karışımı için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt kreması

Üst kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • İsteğe bağlı taze meyve, tarçın yada karamel sos

Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye ısıt. Yumurtaları ve şekeri 5-6 dakika köpürene dek çırp.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle.
  3. Yağlanmış kare yada dikdörtgen bir borcama dök, yaklaşık 25-30 dakika pişir.
  4. Fırından çıkan kek ılıyınca üzerine kürdanla çokça delikler aç.
  5. Süt karışımını karıştırıp kekin her yerine yavaşça dök.
  6. Kek bu karışımı büsbütün çekmeli. Buzdolabında 3-4 saat yada bir gece beklet.
  7. Üstü için krem şantiyi sütle çırp ve kekin üzerine yay. Üzerini istediğin üzere süsle.

Sütlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Kavala kurabiyesi
Kremalı Mantarlı Makarna
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Milchschnitte (Süt Dilimi)
Gırık
Hdabla | © 2025 |