Sütlü Kek Tarifi
Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilin
Süt karışımı için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt kreması
Üst kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- İsteğe bağlı taze meyve, tarçın yada karamel sos
Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c’ye ısıt. Yumurtaları ve şekeri 5-6 dakika köpürene dek çırp.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekle.
- Yağlanmış kare yada dikdörtgen bir borcama dök, yaklaşık 25-30 dakika pişir.
- Fırından çıkan kek ılıyınca üzerine kürdanla çokça delikler aç.
- Süt karışımını karıştırıp kekin her yerine yavaşça dök.
- Kek bu karışımı büsbütün çekmeli. Buzdolabında 3-4 saat yada bir gece beklet.
- Üstü için krem şantiyi sütle çırp ve kekin üzerine yay. Üzerini istediğin üzere süsle.
Sütlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










