Sütlü Kadayıflı Revani
Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak fazla toz şeker
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıf (hamurun içine)
- 2 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
Şerbet için:
- 4 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- Kavrulmuş kadayıf (ayrıca)
- Antep fıstığı, ceviz, fındık vb. (isteğe bağlı)
Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri, beyazlaşana kadar mikserle çırp.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştır.
- İrmik, un, vanilin ve kabartma tozunu ek et.
- Son olarak 2 su bardağı hazır kavrulmuş kadayıfı ekle ve spatula ile nazikçe karıştır.
- Karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama dök.
- Üzerine ayrıyeten kavrulmuş kadayıf serpiştir (kendi isteğine nazaran miktar).
- Bu halde, kadayıf hem kekin içinde hem de üstte olacak.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35-40 dakika pişir. Üzeri kızarıp içi pişene kadar denetim et (kürdan testi).
- Süt ve şekeri bir tencerede karıştır. Kaynatmadan, yalnızca şeker eriyene kadar ısıt. Şerbet ılık olacak halde kenara al.
- Tatlı fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendir.
- Ilık şerbeti kaşıkla yavaş yavaş dök (kademeli dökmek istersen evvel yarısını dök, 5-10 dk sonra kalanını)
- Tatlı şerbeti büsbütün çekince üzerine isteğe nazaran antep fıstığı, ceviz yahut fındık serpiştir.
- Soğuduktan sonra servis yap. 2-3 saat dinlenirse daha lezzetli olur. Afiyet olsun!
Sütlü Kadayıflı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






