Sütlü Islak Kek

Sütlü Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı su
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 10 yemek kaşığı un

Şerbet için;

  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine;

  • 1 paket krem şanti

Sütlü Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta beyazlaşana kadar şekerle çırpılır.
  2. Sırayla başka materyaller eklenip çırpılır.
  3. Yağlanmış tepside 170 derecede pişirilir.
  4. Şerbeti için;şeker,kakao,süt karıştırıp pişirilir.
  5. Kek pişince delikler açıp kekin her yerine dökülür.
  6. Kek düzgünce soğuyunca kremşanti sürülür. (ceviz ya da fındıkla süslenebilir).

Sütlü Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Tavada Pırasalı Kek
Çıtır Börek
Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tarifi
Babagannuç Tadında Patlıcan Salatası
Lotus Aşkına! En Kolay Cheesecake Tarifi
Hdabla | © 2025 |