Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • Un

Dış yüzeyi için;

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  2. Sert bir hamur olmasın.
  3. Şekil verip evvel pekmezli suya sonrada susama çokça bulayıp tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰🥰.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kaşarlı Pidenin Tarifi| Dışarda Pide Yemeye Son (Tam Ölçülü Garanti Tarif)(Videolu)
Üzümlü Cevizli Kurabiye
Köz Patlıcan Salatası
Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği
Tam Ölçülü Browni
En Güzel Aşure Tarifim (Muharrem Ayı Özel)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found