Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- Un
Dış yüzeyi için;
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- 1 su bardağı susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
- Sert bir hamur olmasın.
- Şekil verip evvel pekmezli suya sonrada susama çokça bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰🥰.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
