Sütlü İrmikli Tatlı

Sütlü İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 pk kremşanti
  • Yereri kadar süt

Süslemek için;

  • Ceviz
  • Fındık
  • Hindistan cevizi

Sütlü İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, süt ,irmiği tencereye alıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  2. Göz göz olduktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
  3. Islatılmış borcama boşaltalım en az 2 saat soğuması için bekletelim.
  4. Daha sonra üzerine bir paket kremşanti yapıp sürelim ,süslemek için hindistan cevizi ,ceviz kırığı ,fındık kırığı zevkinize ve damak tadınıza bağlı.

Şimdiden afiyet olsun en pratik ve en lezzetli tatlı.

Borcamı ıslatın.

Dolapta 3-4 saat bekletin.

Sütlü İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Dereotlu Poğaça
Arı Sokması (Alman Pastası) Bienenstich
Pankek
Sebze Tostu (+7)
Evde 24 Kişilik Tiramisu (Videolu)
Sarımsaklı Japon Ekmeği
Hdabla | © 2025 |