Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)

Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • Portakal kabuğu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı tozu

Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütümüzü uygun bir tencereye alalım.
  2. Şeker ve irmiği ilave edelim.
  3. Kısık ateşte karıştıralım ve boza kıvamına gelene kadar pişirelim.
  4. Portakal kabuğunu küçük küçük doğrayalım ek edelim.
  5. Ocaktan almadan 2 dakika evvel vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  6. Tatlımız için borcama soğuk su dolduralım tepsiye dökmeye yakın suyu boşaltalım tatlımızın yarısını göz kararı borcamın içine dökelim böylece tatlımız tepsimize yapışmaz.
  7. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim.
  8. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım.
  9. Portakallı irmik tatlımız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirelim.
  10. Soğuk olarak servis yapın.
  11. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi yahut antep fıstığı tozu serpebilirsiniz.
  12. 📌dilerseniz portakallı sütlü irmik tatlısını akşamdan yapıp bir gün dinlenerek servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 😋.

Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Bohçası ( Kürdan Kebabı)
Fettucini Alfredo
Damla Çikolatalı Kek
Sebzeli Pirinç Pilavı
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |