Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı)
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- Portakal kabuğu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütümüzü uygun bir tencereye alalım.
- Şeker ve irmiği ilave edelim.
- Kısık ateşte karıştıralım ve boza kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Portakal kabuğunu küçük küçük doğrayalım ek edelim.
- Ocaktan almadan 2 dakika evvel vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Tatlımız için borcama soğuk su dolduralım tepsiye dökmeye yakın suyu boşaltalım tatlımızın yarısını göz kararı borcamın içine dökelim böylece tatlımız tepsimize yapışmaz.
- Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim.
- Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım.
- Portakallı irmik tatlımız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirelim.
- Soğuk olarak servis yapın.
- Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi yahut antep fıstığı tozu serpebilirsiniz.
- 📌dilerseniz portakallı sütlü irmik tatlısını akşamdan yapıp bir gün dinlenerek servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 😋.
Sütlü İrmik Tatlısı ( Portakallı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















