Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Kusursuz Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin de olabilir)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Harika Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümüzü ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Daha sonra yağımızı tavaya alıyoruz yağımız eridikten sonra irmiğimizi ekliyoruz.
- İrmiğimizi rengi dönene ve kokusu çıkana kadar güzelce karıştırarak kavuruyoruz.
- Sonrasında şekerimizi ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.
- Tavanın altını kapatıyoruz sütümüz kaynadıktan sonra sütümüzü de ekliyor sonrasında tenceremizin kapağını kapatıp irmiğimizin sütü çekmesi için helvamızı kenarı alıyoruz. Vee sütlü irmik helvamız hazırr.
- İstediğiniz biçimde sunum yapabilirsiniz isterseniz fındık fıstık ceviz ekleyebilirsiniz ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz ben sıcak iken seviyorum ☺️ deneyen herkese afiyet bal şeker olsunn.
Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Harika Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






