Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Mükemmel Bir Lezzet)

Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Kusursuz Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin de olabilir)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Harika Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütümüzü ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra yağımızı tavaya alıyoruz yağımız eridikten sonra irmiğimizi ekliyoruz.
  3. İrmiğimizi rengi dönene ve kokusu çıkana kadar güzelce karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Sonrasında şekerimizi ekliyor ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Tavanın altını kapatıyoruz sütümüz kaynadıktan sonra sütümüzü de ekliyor sonrasında tenceremizin kapağını kapatıp irmiğimizin sütü çekmesi için helvamızı kenarı alıyoruz. Vee sütlü irmik helvamız hazırr.
  6. İstediğiniz biçimde sunum yapabilirsiniz isterseniz fındık fıstık ceviz ekleyebilirsiniz ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz ben sıcak iken seviyorum ☺️ deneyen herkese afiyet bal şeker olsunn.

Sütlü İrmik Helvası (Efsane Bir Tat Harika Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Bolonez Sosu
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Kaşık Dökmesi
Van Usulü Acem Köftesi Yemeği
Ekmek Üstü Leziz Sağlıklı Tarif
Hurma Topları
Hdabla | © 2025 |