Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım, süt ve  şekeri bir tencerede kaynayana kadar karıştıralım .
  2. Daha sonra bir tencereye tereyağı ve sıvı yağını ekleyelim, tereyağı eridikten sonra irmiği ekleyip kızarana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra cevizleri ekleyelim ,irmik ve ceviz uygunca kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaş yavaş dökerek ekleyelim.
  4. Şerbet kendini çektikten sonra altını kapatalım, soğuttuktan sonra dilediğiniz halde servis edebilirsiniz herkese afiyet olsun.

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mezesi
Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu)
Şinitzel
Patatesli Hingel
Tavuklu Patates Sarma
Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli)
Hdabla | © 2025 |