Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağından biraz az süt

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tavamızda güzelce eritiyoruz.
  2. Eriyen tereyağımızın üzerine irmiğimizi döküp rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra üzerine şekerimizi koyup 1/2 dk daha kavurmaya devam ediyoruz.
  4. En son üzerine sütümüzü döküp kıvam alana kadar spatula yardımı ile karıştırıyoruz birinci sıcaklığı geçtikten sonra sade dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Soğuk Baklava
Çilekli Yumoṣ Kek (Az Ölçü)
Zeynep’in Keki
Lokum Kıvamında Zeytinyağlı Soğan Dolması
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote
Hdabla | © 2025 |