Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)

Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı oda ısısında süt
- 4 diş sarımsak
- Yeteri kadar su (varsa tavuk suyu yada et suyu)
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağ üzerine iri doğranmış soğanlar iki dakika soteleyelim.
- Peşinden doğranmış havuçları ve patatesi koyup düzgünce soteleyelim üzerini geçecek kadar su koyalım sarımsakları da atıp pişirelim, havuçlar ezilince tamamdır.
- üzerine süt ek edilir ve iki dakika kaynatılır, blendır çekilir.
- Tuz serpilip iki dk fokurdatılıp dereotu döküp servis edilir. Hakikaten çok hafif ve lezzetli bir çorba kesinlikle deneyin fotoğraf ve yorumlarınızı benimle paylaşın lütfen💓Afiyet bal şeker olsun🤲.
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










