Sütlü Granül Kahve (Pratik Ve Kremamsı)

Sütlü Granül Kahve (Pratik Ve Kremamsı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 tatlı kaşığı granül kahve (kahvenizin hafif olmasını istiyorsanız 1 ağır olmasını istiyorsanız 2 tatlı kaşığı)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1-2 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Az ölçüde kakao yahut tarçın (isteğe bağlı)

Not: materyaller 1 fincan içindir kendinize nazaran artırabilirsiniz.

Sütlü Granül Kahve (Pratik Ve Kremamsı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye sütü dökün ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Sütün kaynamamasına dikkat edin, yalnızca ısınması kafidir.
  2. Bu sırada fincana granül kahveyi koyun.
  3. Kahvenin üzerine şeker ekleyin (isteğe bağlı) ve karıştırın.
  4. Süt ısındığında, yavaşça fincana dökün ve kahve büsbütün çözülene kadar karıştırın.
  5. Eğer isterseniz, sütü bir çatal yahut süt köpürtücü ile çırparak fincana dökün. Bu biçimde kahvenin üzerinde hafif bir köpük oluşur.

Püf noktaları • sütü kaynatmayın; kaynaması kahvenin acılaşmasına yol açabilir. • daha ağır aromalı kahve için kahve ölçüsünü artırabilirsiniz. • kahvenin kremamsı ve köpüklü görünmesi için sütü çırparak eklemek kafidir. • tarçın, kakao yahut vanilin ekleyerek kahvenize farklı aromalar katabilirsiniz.

Sunum teklifleri • şeffaf cam fincanda servis ederseniz, kahvenin kremamsı rengi daha hoş görünür. • üzerine biraz tarçın yahut kakao serpiştirerek görselliği artırabilirsiniz. • yanına küçük kurabiye, çikolata yahut lokum koyarsanız, kahve keyfi daha da artar.

Sütlü Granül Kahve (Pratik Ve Kremamsı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labnesiz Kedidili Tiramisu Tarifi
Pastane Poğaçası
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Konya Usulü Höşmerim
Patates Püresi
Fiyonk Kurabiye
Hdabla | © 2025 |