Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tepeleme kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 orta domates
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domatesleri küp küp doğrayalım.
  2. Uygun tencereye sıvı yağ ile tereyağını alalım karıştırarak eritelim.
  3. Unu ekleyelim ve kavuralım.
  4. Un kokusu çıkınca biber salçasını ekleyelim.
  5. Bir kaç dakika kavuralım.
  6. Ocağı yüksek açarak salçayı yakmayalım, doğradığımız domatesleri ekleyelim birkaç dakika daha kavuralım.
  7. Dört su bardağı suyu ekleyelim ,kısık ateşde pişmeye bırakalım.
  8. Piştikten sonra blenderdan geçirelim.
  9. Tuzu ve sütü eklemeyi unutmayalım ,ardından güzelce karıştıralım.
  10. Bu ortada ekeldiğimiz oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  11. Dilerseniz benim yaptığım üzere kaşar ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Sütlü Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Çikolatalı Kinder Maxi Kurabiye
Aksaray Tava
Güveçte Vişneli Turta
Kahvaltı Menüm
Enginar Çorbası
Çalı Fasülyesi
Hdabla | © 2025 |