Sütlü Domates Çorbası
Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tepeleme kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 orta domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesleri küp küp doğrayalım.
- Uygun tencereye sıvı yağ ile tereyağını alalım karıştırarak eritelim.
- Unu ekleyelim ve kavuralım.
- Un kokusu çıkınca biber salçasını ekleyelim.
- Bir kaç dakika kavuralım.
- Ocağı yüksek açarak salçayı yakmayalım, doğradığımız domatesleri ekleyelim birkaç dakika daha kavuralım.
- Dört su bardağı suyu ekleyelim ,kısık ateşde pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra blenderdan geçirelim.
- Tuzu ve sütü eklemeyi unutmayalım ,ardından güzelce karıştıralım.
- Bu ortada ekeldiğimiz oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Dilerseniz benim yaptığım üzere kaşar ile servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌸.
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







