Sütlü Çiğ Börek

Sütlü Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için ;

  • 1 kase peynir
  • 1 çay kaşığı pulbiber (patates,kıyma kullanılabilir)

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Sütlü Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içine süt ,tuz ,kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra üstüne unu ekleyip bir hoş yoğuralım.Kıvam alana kadar.
  3. Sonra hamuru bir köşeye alıp üstünü kapatalım ,yarım saat dinlendirip hamurları ceviz büyüklüğünde beze yapalım.
  4. Tek tek açalım iç harcını koyup d börek üzere kapatalım.
  5. Bir tavaya yağı koyup ısıttıktan sonra börekleri gerili önlü pişirelim. Afiyet olsun.

Sütlü Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvı Yağ İle Nefis Şekerpare
Çeşm-i Nigar Çorbası
Zeytinyağlı Pırasa
Sulu Köfte (Afyon Göce Köftesi)
Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz)
Ispanaklı Yeşil Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet