Sütlü Çiğ Börek

Sütlü Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için ;

  • 1 kase peynir
  • 1 çay kaşığı pulbiber (patates,kıyma kullanılabilir)

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Sütlü Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içine süt ,tuz ,kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
  2. Sonra üstüne unu ekleyip bir hoş yoğuralım.Kıvam alana kadar.
  3. Sonra hamuru bir köşeye alıp üstünü kapatalım ,yarım saat dinlendirip hamurları ceviz büyüklüğünde beze yapalım.
  4. Tek tek açalım iç harcını koyup d börek üzere kapatalım.
  5. Bir tavaya yağı koyup ısıttıktan sonra börekleri gerili önlü pişirelim. Afiyet olsun.

Sütlü Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
Çıtır Tavuk
Kiymali Taze Fasulye
Pişi Tarifi Süt Yoğurt Kullanmadan (Videolu)
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |