Sütlü Brokoli Çorbası

Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 250 gram kadar brokoli
- 5 su bardağı sıcak su (1 litre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt (200 ml)
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağı alarak eritelim. Üzerine soğanı ekleyerek biraz kavuralım. Küçük küçük doğradığımız havucu ve sarımsağı da ekleyerek renkleri dönünceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Patates ve güzelce yıkayıp,, çiçeklerine ayırdığımız brokoliyi de ekleyerek birkaç dk kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Malzemeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte piştikten sonra blenderdan geçirelim. Son olarak sütü ekleyerek bir taşım kaynatalım ve ocağı kapatalım. Çorbamız servise hazır🤗 afiyet olsun🤗
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




