Bütün Portakallı Islak Kek

Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 adet portakalın suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Portakal kabuğu rendesi

Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalların baş kısımlarını alarak kare kare doğrayalım.
  2. Blenderın karıştırma haznesine portakalları, yumurta ve toz şekeri alalım, blenderı çalıştıralım.
  3. Üzerine sıvı yağını ekleyelim.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilini de ekledikten sonra karıştıralım.
  5. Önceden yağladığımız kek kalıbına harcımızı dökelim.
  6. 170 c° fırında 40-45 dk pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
  8. Portakalların suyunu sıkalım.
  9. Portakal suyu, su ve şekeri bir sos tenceresine alarak pişirelim.
  10. İçine biraz da portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz.
  11. Pişirme mühleti sonunda fırından çıkan kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra her yerini kürdanla delelim, sosumuzu kekin üzerine gezdirerek dökelim.
  12. Kekiniz bir mühlet dinlendikten sonra servis edebilirsiniz, biz dinlenmesine bile dayanamadık 🙃😋.

Bütün Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişne Kompostosu
Çikolatalı, Portakallı Kurabiye
Ayva Çayı
Tavuk Tantuni (Saçta)
Limonlu Çikolatalı Kurabiye
Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye)
Hdabla | © 2025 |