Sütlaç (Nişastasız)
Sütlaç (Nişastasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt (kaynar halde)
- 1 (klasik) çay bardağı pirinç
- 1 (klasik) su bardağı şeker
- 2 su bardağı su (pirinçi pişirmek için)
Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci 2 su bardağı su ile pişirelim.
- Tamamen suyu çekilsin.
- Ocakta kaynayan süte pişmiş pirinçi ek edelim.
- 15 dk orta ateşte kaynatalım.
- Şekeri ekleyip 10 dk harlı ateşte pişirelim.
- Dikkat ederseniz kısık ateş değil orta ve harlı ateş kıvam alması bakımından kıymetli.
- Ocaktan alıp kaselere boşaltalım.
- Servis için bir mühlet beklemesi kıvamını alması manasında daha uygun olacaktır.
Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







