Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alın üstüne 2_3 su yıkadınız pirinci ek edin orta ateşte sütü kaynatın.
  2. Kaynayınca ocağın altını uygunca kızsın pirinçler patlayıp sütlaç kıvamlı alıncaya kadar yaklaşık bir saat 30 dakika kaynatın, kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin.
  3. Şeker büsbütün eriyinceye kadar karıştırarak pişirin iki taşım yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın kaselere paylaştırın.
  4. Sütlaç kabuk bağlayınca isteğe nazaran tarçın serperek servis yapınız. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bayanlar. 😊.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Altın Sarısı Mercimek Çorbası
Tahinli Kurabiye
Limonlu Kek (Videolu)
Ispanaklı Makarna
Ayva Tatlısı
Coco Star Pasta (Koko Star)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet