Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alın üstüne 2_3 su yıkadınız pirinci ek edin orta ateşte sütü kaynatın.
  2. Kaynayınca ocağın altını uygunca kızsın pirinçler patlayıp sütlaç kıvamlı alıncaya kadar yaklaşık bir saat 30 dakika kaynatın, kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin.
  3. Şeker büsbütün eriyinceye kadar karıştırarak pişirin iki taşım yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın kaselere paylaştırın.
  4. Sütlaç kabuk bağlayınca isteğe nazaran tarçın serperek servis yapınız. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bayanlar. 😊.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamur Kaplı Güveç Kapama
Profiterol Tadında Yaz Tatlısı (Videolu)
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Bebek Keki
Pirinçli Yoğurt Çorbası
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |