Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü tencereye alın üstüne 2_3 su yıkadınız pirinci ek edin orta ateşte sütü kaynatın.
- Kaynayınca ocağın altını uygunca kızsın pirinçler patlayıp sütlaç kıvamlı alıncaya kadar yaklaşık bir saat 30 dakika kaynatın, kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin.
- Şeker büsbütün eriyinceye kadar karıştırarak pişirin iki taşım yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın kaselere paylaştırın.
- Sütlaç kabuk bağlayınca isteğe nazaran tarçın serperek servis yapınız. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bayanlar. 😊.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
