Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe nazaran ayarlanabilir)
  • 2 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 2 çay bardağı suyu ekleyip, pirinçler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pirinçler piştikten sonra 1 litre sütü tencereye azar azar ekleyin ve süratlice karıştırın (sütün kesilmemesi için daima karıştırmanız önemli)  Orta ateşte karışım yoğunlaşana kadar pişirin.
  3. Koyulaşan karışıma şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar birkaç dakika daha kaynatın (ben 1 su bardağı şeker kullanıyorum, siz damak tadınıza nazaran azaltıp artırabilirsiniz)
  4. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
  5. Hazırladığınız sütlacı kaselere paylaştırın ve soğuması için oda sıcaklığına bırakın. Akabinde buzdolabında dinlendirip servis edin.

Not:1 litre süt ile bu tanımdan yaklaşık 6 kase sütlaç elde edebilirsiniz. Ölçüleri artırarak daha fazla yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Domates Çorbası
Elmalı Krep (Videolu)
Brownie (Diyet Bozmayan)
Tom Ve Jerry Tavuk
Dilim Poğaça (Şekliyle Gönüllerin Sultanı)
Muzlu Kremalı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |