Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kg su
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağına yakın şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve pirinçi ocağa alıyoruz ,pirinçler yeterlice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Pirince nazaran su ölçüsü değişiklik gösterebilir. Artırılıp azaltılabilir.
  3. İyice yumuşayan pirinçin üzerine 1 kg süt eklenir ,hafif kıvam alınca şeker eklenir biraz daha kaynadıktan sonra anne sütlacımız hazırrr.

Afiyet olsun. ☺️.

Not: ben sevmediğim tadını değiştirdiğini düşündüğüm için nişasta ve vanilya kullanmıyorum isteyen ekleyebilir ancak en yalın ve en hoş hâli bu tarifle.

Afiyet olsun. 😍🤌🫠.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Salatası (Sırrı Sosunda)
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Dondurucuya Atmalık Pizza
Vişne Soslu Muhallebi
Karışık Şiş
Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet