Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kg su
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağına yakın şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve pirinçi ocağa alıyoruz ,pirinçler yeterlice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Pirince nazaran su ölçüsü değişiklik gösterebilir. Artırılıp azaltılabilir.
  3. İyice yumuşayan pirinçin üzerine 1 kg süt eklenir ,hafif kıvam alınca şeker eklenir biraz daha kaynadıktan sonra anne sütlacımız hazırrr.

Afiyet olsun. ☺️.

Not: ben sevmediğim tadını değiştirdiğini düşündüğüm için nişasta ve vanilya kullanmıyorum isteyen ekleyebilir ancak en yalın ve en hoş hâli bu tarifle.

Afiyet olsun. 😍🤌🫠.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Kremalı Mantarlı Tavuk
Avakadolu Pankek (+10)
Chia Tiramisu
Hurmalı Muzlu Gece Maması
Borcam Pastası (Kalabalık Misafirler İçin)
Hdabla | © 2024 |