Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
- Diğer gereçleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
- Bu ortada bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk. Daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya güçlü sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
- Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek).
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
- 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Not:Toprak kase kullanacaksanız bu tarife nazaran 6 adet çıkıyor.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



