Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci sudan gecirin tencereye alın suyu ekleyip 10 dk kaynatın.
  2. Pirinç kendi nişastasını verecek.
  3. Sütünü şekerini ve tuzu ekleyip 50 dk daha kısık ateşte kaynatın orta ara karıştırın.
  4. Altını kapatınca vanilya ekleyin karıştırın.
  5. İsteğe nazaran vanilya eklemeyebilirsiniz.
  6. Fırınlamak istediklerinizi kaselere bölüştürdükten sonra fırın tepsisine dizin.
  7. Tepsiye su koyun fırına verin.
  8. Üstü kızarınca alın. Afiyet olsun.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu Etli Pirinç Pilavı
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı)
Cheesecake
Makarna Salatası
Sebzeli Lahmacun Böreği
Şipşak Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |