Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı 100 gram pirinç
- 250 ml su
- 1 litre +250 ml süt
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ile
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ben pirinçleri kırarak kullandım siz isterseniz bütün olarak yada kırık pirinç kullanabilirsiniz.
- Uygun bir tencereye yıkamış olduğunuz pirinçleri ve üzerine 250 ml suyu ek edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine bir litre sütü ek edip pirinçlerin piştiğinden emin olana kadar orta ara karıştırarak kaynatın bir bardak şekeri ekleyip karıştırın.
- Kalan 250 ml sütün içine nişastayı ek edip güzelce karıştırın ve kaynayan sütün üzerine ek edin bir paket vanilya şekerini ekleyip süratlice karıştırın topak olmasın.
- Bu ortada daima karıştırın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alıp kaselere dökün.
- Sütlaçlar soğuduktan sonra buzdolabına alın üzerine tarçın yada ceviz ek edip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









