Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı 100 gram pirinç
  • 250 ml su
  • 1 litre +250 ml süt
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ile
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ben pirinçleri kırarak kullandım siz isterseniz bütün olarak yada kırık pirinç kullanabilirsiniz.
  2. Uygun bir tencereye yıkamış olduğunuz pirinçleri ve üzerine 250 ml suyu ek edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Üzerine bir litre sütü ek edip pirinçlerin piştiğinden emin olana kadar orta ara karıştırarak kaynatın bir bardak şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Kalan 250 ml sütün içine nişastayı ek edip güzelce karıştırın ve kaynayan sütün üzerine ek edin bir paket vanilya şekerini ekleyip süratlice karıştırın topak olmasın.
  5. Bu ortada daima karıştırın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alıp kaselere dökün.
  6. Sütlaçlar soğuduktan sonra buzdolabına alın üzerine tarçın yada ceviz ek edip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Çikolatalı Etimek Tatlısı
Bebekler İçin Kabaklı Havuçlu Lezzetli Çorba
Kahvaltılık Mini Bazlama
Karaköy Poğaçası
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet