Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı 100 gram pirinç
  • 250 ml su
  • 1 litre +250 ml süt
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ile
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ben pirinçleri kırarak kullandım siz isterseniz bütün olarak yada kırık pirinç kullanabilirsiniz.
  2. Uygun bir tencereye yıkamış olduğunuz pirinçleri ve üzerine 250 ml suyu ek edip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Üzerine bir litre sütü ek edip pirinçlerin piştiğinden emin olana kadar orta ara karıştırarak kaynatın bir bardak şekeri ekleyip karıştırın.
  4. Kalan 250 ml sütün içine nişastayı ek edip güzelce karıştırın ve kaynayan sütün üzerine ek edin bir paket vanilya şekerini ekleyip süratlice karıştırın topak olmasın.
  5. Bu ortada daima karıştırın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alıp kaselere dökün.
  6. Sütlaçlar soğuduktan sonra buzdolabına alın üzerine tarçın yada ceviz ek edip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Salatası (Yaz Sofralarında Lezzetli Bir Salata)
Sebzeli Krep
Annemin Prenses Tatlısı
İştahsız Bebeklerin Bile Bayılacağı İrmikli Tavuk Suyu Çorbası
Kadın Budu Köfte
3 Malzemeyle Yalancı Acıbadem Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |