Süt Turtası
Süt Turtası Tanımı İçin Malzemeler
- 12 tane baklavalık yufka
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Süt Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim ,tereyağını eritelim.
- Yufkaların birini tezgaha serip tereyağıyla fırça yardımıyla yağlayalım yufkaları çok sıkmadan saralım yahut büzüştürüp yapabilirsiniz.
- Kendi içinde yuvarlayıp yuvarlak form verelim kalıba dizelim.
- Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım evvelce ısıtılmış 18o derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Yufka pişerken sosu için yumurta,toz şeker,pudra şekeri ve tuzu bir kaba alıp güzelce çırpalım üzerine sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Yufkayı fırından alıp harcı üzerine gezdirip tekrar fırına verelim.
- 15 dakika daha pişirip fırından alalım.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Süt Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















