Süt Helvası (Bursaya Özel)

Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin (2 yemek kaşığı kadar)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarini tencereye al erit üstüne unu ekle rengi dönene kadar kavur ancak koyulaşmasın.
  2. Üzerine sütün yarısını ekle çırpmaya devam et. Şekeri ekle.
  3. Sütün kalanını eklemeye devam et.
  4. Kaynayana kadar çırparak karıştır devamlı tabanı tutmasın. Altını kapatınca vanilyayı ekle.
  5. Altını kapattığında fazla beklemeden küçük göveç kaplarına koy. Bu ölçüde tam 4 kap çıktı.
  6. Kapları fırın tepsisine diz yarısına gelecek kadar su koy.
  7. Fırında 250 derece üst fanlı ayarda 10 dk üstü kızarana kadar pişir.

Süt Helvası (Bursaya Özel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Mercimekli Ispanak Yemeği
Bebeklere Yumuşak, Lezzetli Pankek
Sebzeli Misket Köfte
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar
Bebe Bisküvili Kaşık Tatlısı
Hdabla | © 2025 |