Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 yumurta sarısı
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağıyla unu kısık ateşte 8 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ekleyip beklemeden yumurta sarısını ve şekeri ekleyelim.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişince vanilyayı döküp tekrar karıştıralım ve borcama döküp 10 dakika üzeri kabuk tutuncaya kadar bekleyelim.
- Fırını ızgara ayarına alıp üzeri kızarana kadar 200 derecelik fırında bekletelim. Afiyet olsun.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



