Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un bir parmak eksik ekleyin
- 2 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
Süsleme için;
- Fındık fıstık
- Ceviz
- Tarçın
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını eritin üzerine bir su bardağı un bir parmak eksik ekleyin unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra süt, yumurta, şeker ekliyoruz güzelce karıştırın
- Kaynayan muhallebi üzerine iki paket vanilya ekleyip karıştırın, toplanma olursa robottan geçirin fırının üst kısmı 250 derece ısıtalım.
- Islatılmış borcama pişirdiğimiz muhallebi ekleyin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kızaran süt helvasın üzerine ben fındık, ceviz ve tarçın ekleyip sunum yapabilirsiniz afiyet olsun.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



