Süt Helvası
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg süt
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un (yani 2 parmak eksik)
- 2 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 pk vanilya
- 2 yumurta sarısı
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 14 kase çıkıyor isteyen yarısını yapabilir.
- Tereyağını eritip unu kavurun, kokusu çıksın.
- Sütü ek edip süratle karıştırın.
- Süt ısınmadan yumurta ve şeker koyup karıştırın.
- En son vanilya ekleyip kıvam aldıktan sonra kaselere koyup fırın tepsisine kaseler yarısına gelecek kadar su koyun.
- 200 dc fırında üzeri kızarsın, üzerine fındık servis yapıp ister sıcak ister soğuk afiyet olsun.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







