Sushi
Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- Nori yosunu
İç harcı için;
- 1 su bardağı pirinç (suşi pirinci)
- 2 tatlı kaşığı susam yağı (zeytinyağı da olur)
- 5 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi (yoksa elma, üzüm sirkesi de olur)
- 1 konserve ton balığı (yağı süzdürülmüş)
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı labne
- 2 adet salatalık
- 4 dilim salam
- 200 gram tavuk
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Acı toz biber
- Kavrulmuş susam-çörekotu
Yanına;
- Zencefil turşusu
- Soya sosu
Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli pirinci pişirelim. Kazana pirinci ve 2 su bardağı suyu alalım. Suyu çekene kadar pirinci pişirelim.
- Diğer yandan iç gereçlerini hazır edelim. Tavuğu ince uzun dilimleyelim. Küçük bir tavaya suyla birlikte alalım. Suyu çekene kadar çiğ kalmayacak formda pişirelim. Pişmeye yakın tuz, karabiber, kimyon ve acı toz biberini atıp biraz kavuralım.
- Ton balığını süzgece alalım. Yağını sıkmasını sağlayalım. Yağını süzdürdükten sonra bir kaseye alalım. Üzerine mayonez ve labne peyniri ekleyip karıştıralım.
- Salatalığı ve salamı da ince uzun dilimleyelim. Nori yapraklarının kokusunun daha da azalması için ateşin üstünde tavanın içinde kızartalım. Yalnızca ısı ile kızartıyoruz, yağ yahut su koymuyoruz.
- Pişen pirinçleri bir kaseye alalım soğuması için. Üzerine sirke, yağ, tuz ve şekerini ilave edip uygunca karıştıralım. Yaprakların üzerine biraz pirinç alalım yayalım. Ortasına tavukları, salamı ve salatalığı bırakıp dikkatlice saralım. Ton balığı için de tıpkı süreci yapalım.
- Ters yapacağımız sushi için ise pirinci tekrar yaprağın üzerine yayalım. Üzerine kavrulmuş susam ve çörekotunu karıştırıp atalım. Sonra yaprağı aykırı çevirelim. Yosun kısmı içte pirinç kısmı dışta olsun. Tekrar birebir biçim içine bırakmak istediklerimizi bırakalım.
- En son çok ince olmayacak biçimde dilimleyebilirsiniz. Zencefil turşusu ve soya ile servis edebilirsiniz. Yanına noodle ile çok daha doyurucu oluyor. Afiyet olsun 🌸.
Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















