Sebzeli Köfte

Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 adet ortaboy soğan rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 avuç içi kadar ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım su bardağından biraz az maden suyu (90 ml)

Sebzeleri için;

  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı biber
  • 7-8 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Pul biber
  • Kekik

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 150 ml sıcak su
  • 1 re tutam tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzerine için;

  • 1 avuç kadar kaşar peyniri

Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine köftesi için gerekli gereçleri ek edip güzelce yoğurun.
  2. Biraz büyük olacak halde şekil verip üzerine bıçağın ardı ile bastırarak çizik hal verip buzdolabında dinlendirin.
  3. Sebzeleri yarım ay halinde doğrayıp fırın kabına alın üzerine baharatları ve domates sosunu ekleyip güzelce harmanlayın.
  4. Köfteleri sebzelerin üzerine sıralayın.
  5. Sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.
  6. Fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve üzerini örtün.
  7. Önceden ısıtılmış fırına verin 35 dakika kadar pişirin.
  8. Üzerindeki kağıdı çekip üzerine kaşar peyniri serpiştirin tekrar fırına verin, on dakika daha pişirin istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastanelerde Satılan O Ünlü Kapkek Tarifi (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Poğaça
Vişneli Kup Tatlısı
Gün Menümüz 2
Çi Börek
Doğum Günü Pastası
Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |