Sebzeli Köfte

Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet ortaboy soğan rendelenmiş
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 er çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- 1 avuç içi kadar ince kıyılmış maydanoz
- Yarım su bardağından biraz az maden suyu (90 ml)
Sebzeleri için;
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- 7-8 yemek kaşığı domates sosu
- 1 er çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Kekik
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 150 ml sıcak su
- 1 re tutam tuz
- Karabiber
- Kekik
Üzerine için;
- 1 avuç kadar kaşar peyniri
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine köftesi için gerekli gereçleri ek edip güzelce yoğurun.
- Biraz büyük olacak halde şekil verip üzerine bıçağın ardı ile bastırarak çizik hal verip buzdolabında dinlendirin.
- Sebzeleri yarım ay halinde doğrayıp fırın kabına alın üzerine baharatları ve domates sosunu ekleyip güzelce harmanlayın.
- Köfteleri sebzelerin üzerine sıralayın.
- Sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.
- Fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve üzerini örtün.
- Önceden ısıtılmış fırına verin 35 dakika kadar pişirin.
- Üzerindeki kağıdı çekip üzerine kaşar peyniri serpiştirin tekrar fırına verin, on dakika daha pişirin istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











