Sushi

Sushi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 7 adet sushi yosunu (trendyoldan aldım)
  • 1 adet avokado
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Somon füme
  • Ton balığı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Yanına;

  • Soya sosu

Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçi ve suyu alıp pirinçi pişirelim.
  2. Pirinç piştikten sonra sirke, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  3. Pirinç soğurken avokado, havuç ve salatalığı ince ince doğrayalım.
  4. Ton balığını bir kaseye alalım ve mayonez ile güzelce karıştıralım.
  5. Sushi yosununu sushi sarma aparatına açalım ve pirinçi üzerine yayalım.
  6. Sushi sarma aparatınız yoksa çöp stickleri yanyana yapıştırarak el üretimi aparat elde edebilirsiniz.
  7. Ton balığı, havuç, salatalık, avokado, somon fümeyi pirinçin üzerine ince uzun bir sıra ile koyalım.Sushiyi saralım.
  8. Keskin bir bıçağı suya batırarak sushileri keselim.
  9. Farklı formlarda yapmak isterseniz yosunun üzerine pirinçi yaydıktan sonra zıt çevirip yosun içerde pirinç dışarda kalacak biçimde gereçleri dizip sarabilirsiniz.
  10. Üzerini somon füme yahut avokado ile süsleyebilirsiniz.
  11. Sushileri soya sosuna batırarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rokalı Mısırlı Salata
3 Malzemeli Kolay Mücver
Etsiz Ve Dertsiz Çiğköfte
El Açması Rulo Çıtır Börek
Tavuklu Şehriye Salatası
5 Çay Menüsü
Hdabla | © 2025 |