Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye
Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ yahut sana yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağımızı dışarıya çıkartıp oda sıcaklığında yumuşamaya bırakıyoruz.
- Yağımız yumuşayınca genişçe bir leğene un hariç başka materyalleri ek edip elimizle yoğuruyoruz.
- Sonrasında unumuzu ek edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz şayet çok yumuşak olursa bir kaç yemek kaşığı un ek edebilirsiniz.
- Bir tabağa pekmezli suyumuzu başkasına susamı hazırlıyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiyi de hazırlayınca hamurları yuvarlamaya başlıyoruz.
- Fındıktan büyük cevizden küçük olarak yuvarladığımız hamurları evvel pekmezli suya ordan susama buluyoruz daha sonra tepsiye aralıklı biçimde dizelim.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.
- Kıyır kıyır susamlı tuzlu kurabiyelerimiz hazır afiyet olsun :).
Susamlı Tuzlu Minik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












