Susamlı Tuzlu Kurabiye

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için ;

  • Susam ve ayırdığımız yumurta akı

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında olan materyallerde ele yapışmayacak formda hamur elde ediyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayıp evvel yumurta akına sonra susama batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
  3. 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Muhallebi
Sebzeli Et Yemeği
Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı
Soslu Balcan Kebabı
Kısır
Vanilyalı Pudink Pasta
Hdabla | © 2025 |