Susamlı Tuzlu Kurabiye

Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için ;
- Susam ve ayırdığımız yumurta akı
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan materyallerde ele yapışmayacak formda hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayıp evvel yumurta akına sonra susama batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz.
- 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
