Susamlı Toplar
Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarılar içine aklar dışına ayrılacak)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
Bulamak için;
- Beyaz susam
- Yumurta akı
Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler yoğurma kabına alınır yoğrulur.
- Küçük toplar yapılır evvel yumurta akına sonra susama her tarafı bulanır. Tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 35-40 dk denetimli formda pişirilir.
Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








